İklim değişikliği ile ilgili veri görselleştirme
En çok Sera gazı üreten ülkeler Çin ve ABD Yukarıdaki çubuk grafikte dünya üzerinde en çok sera gazı üreten ülkeleri görüyoruz. Dünya ikliminin ısınmasına yol açan sera gazı salımlarının yüzde 40'ını iki ülke, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri yapıyor.Bu bilgi 2017 yılında Avrupa Komisyonu Müşterek Araştırma Merkezi ve Hollanda Çevre Değerlendirme Kurumu tarafından tutulan kayıtlara dayanıyor.



 Aşağıda ise en karbon salımı yapan ülkeler olan Çin , Amerika, AB, Hindistan, Almanya,Suudi Arabistan,Rusya,Japonya,İran, Güney Kore, Kanada ve Endonezyayı görüyoruz. Bu haritada koyu renkli alanlar en yüksek salınıma ve giderek açılan tonlar daha az salınım yapan ülkeleri temsil ediyor. Örnek verecek olursak en koyu yeşil alan Çin'i gösteriyor. Açık yeşil ise en az salınıma sahip olan Endonezyayı temsil ediyor.


 

2018’de Hava Kirliliğinin En Yüksek Olduğu Şehirler Kahramanmaraş, Iğdır ve Bursa Oldu

Yıllık PM10 ortalaması en yüksek 10 şehire baktığımızda, ilk sırada Elbistan-Kahramanmaraş istasyonu karşımıza çıkıyor. İkinci sırada Iğdır yer alırken üçüncü sırada Bursa geliyor.


Dünyanın en kirli ülkeleri

Güneşin doğrudan etkisi ve dünyanın hareketleri gibi doğal nedenlerden bağımsız olarak, küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişikliğinin temel nedeninin insan faaliyetleri olduğunu net bir biçimde söylemek mümkün. Özellikle son yıllarda teknolojinin de hızla gelişmesiyle birlikte kullanılan yakıt ve enerji miktarındaki artışa bağlı olarak sürekli artan karbon dioksit ve sera gazı oranı, evreni ciddi biçimde tehdit ediyor. Aşağıdaki grafikte ise kürsel ısınmayı meydana getiren etmenleri yakından görebilrsiniz


  Farklı poşet türlerinin tek kullanımlık plastik poşete göre daha çevre dostu sayılması için kaç defa kullanılması gerekir Araştırmaya göre kese kağıtları en az üç, düşük yoğunluklu polietilenden yapılan dayanıklı plastik poşetler dört, dokusuz kumaş denen plastik çantalar 11, bez çantalar ise 131 kere kullanmak onları tek kullanımlık plastik poşetlerden daha az zararlı kılıyor.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar