Tableau uygulaması ile veri görselleştirme

 Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 verilerini ele aldım. İlk önce Covid-19 ilk çıktığı tarihten 6 Mayısa kadar olan tarihteki vefat sayılarını ele aldım.







Burada da Covid-19'un ilk bir aylık sürecindeki vefat sayılarını görüyoruz.



1-6 Mayıs arasındaki vefat sayılarını görüyoruz.En fazla vefat 6 Mayısta 3.584 kişinin ölümüyle gerçekleşmiş. Vefat sayısının gün geçtikçe arttığını görüyoruz.





Karbon emisyonu denildiğinde akla birçok farklı tanım gelmektedir fakat karbon emisyonu aslında sera gazı emisyonundan bahsetmektir. Karbon emisyonu, en basit anlamda karbonun atmosfere salınması anlamına gelir.Sera gazı emisyonları genellikle karbondioksit eşdeğerleri olarak hesaplandığından dolayı, herhangi bir küresel ısınma veya sera gazı etkisi tartışmasında genellikle “karbon emisyonu veya karbon salınımı” şeklinde adlandırılır. Şimdi de beraber dünya üzerinde karbon salınımının durumunu veriler ile görelim.




Yukarıda dünya haritası üzerinde ülkelerin karbon salınımları görülmektedir. Yine burada da en fazla ve en az karbon emisyonunu koyudan açığa doğru giden renkler temsil ediyor. En fazla karbon emisyonu Katar'da en az ise Buruni ülkesindedir.





Türkiye'nin 1960 ve 2010 yılları arasındaki karbon salınımını görüyoruz. Türkiye'de karbon salınımı senelerin için artarak devam etmiştir.




Karbon salınımı en fazla olan ülke olan Katar ve en az karbon salınımı olan Burundi'nin kişi başına karbon düşme oranları karşılaştırılması.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar